Bronz perfect… sănătos!

Anotimpul mult așteptat,  mai ales aici la malul mării, și-a făcut simțită prezența și putem afirma că “în sfârșit a venit vara”. Plajă, mare, piscină, cocktailuri, soare, soare și iar soare. Și cu siguranță soarele va fi din ce în ce mai arzător, odată ce va crește și mercurul din termometre. Dermatologii ne fac atenți la riscul apariției bolilor de piele, îbeach-bikini-body-girl-Favim.com-753112n urma expunerii îndelungate la soare, și ne sfătuiesc  să folosim loțiuni speciale, menite să ne protejeze împotriva razelor UV.

Înainte de expunerea la soare, dacă aveți pielea sensibilă, puteți opta pentru Ivatherm Lapte Protecție Solară SPF 25 (65 Ron), Bioderma Photoderm Max Ultra- Fluid Doree (49 Ron) sau Vichy Capital Soleil SPF 50 (71 Ron).

O textură ușoară  au și loțiunile Garnier Ambre Solaire (34 Ron) și NIVEA SUN Spray de Protecție Solară SPF 20 (39 Ron ), cel din urmă este rezistent la apă și are o formulă de îngrijire cu Hidramina proprie pielii, ce oferă hidratare profundă și de durată.

Pentru  o  bronzare mai rapidă, nu este nevoie să vă expuneți la soare în orele de vârf, ci doar să folosiți un produs accelerator, Piz Buin Bronze Tanning Spray (68 Ron), Hawaiian Tropic (71 Ron).

Când vine vorba de ten, puteți opta pentru  La Roche-Posay Emulsie Ultrafluidă pentru față SPF 50+ (70 Ron) sau Cremă Calmantă Hidrolipidică SPF 30 de la Pharmaceris S (39 Ron).

Indicat ar fi ca după soare să vă hidratați pielea cu loțiuni after sun. L’Oreal Solar Expertise Icy Loțiune după plajă (25 Ron), ajută la refacerea celulelor și la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Eucerin AfterSun Lotion (68 Ron), ce conține tinctură de Hamamelis, ameliorează roseața pielii și arsurile cauzate de expunerea la soare.

 

 

O altă modalitate prin care vă puteți proteja de razele ultraviolete este să purtați haine confortabile, care să previna arsurile solare. Chiar dacă temperaturile sunt ridicate, purtați pantaloni și bluze cu mânecă lungă, din materiale naturale, care lasă pielea să respire.

1 thought on “Bronz perfect… sănătos!

  1. Un articol documentat si binevenit in aceasta perioada. Din pacate, ignoranta predomina in societatea romaeasca si, uneori, este ,,camuflata”din invocarea aspectului financiar precar. Dar, cine stie, poate citind acest articol romanii vor pretui mai mult sanatatea si vor actiona in consecinta. Succes in continuare. Asteptam cu interes si alte informatii utile si ….nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.