Nemuritorul Trench Coat

Un articol vestimentar, nelipsit acestui sezon, este trench-ul, o piesă care denotă stil, rafinament şi simplitate.

 

Inițial a avut un rol funcțional, astfel, în jurul anului 1823 a luat naștere haina impermeabilă, numită și MacIntosh, după numele brevetatorului său. Tot un englez, Thomas Burberry a inventat în 1879 un material special, confortabil și rezistent la ploaie. Primul mare client a fost chiar armata britanică. În 1901, Burberry a proiectat trench coat-ul pentru uniformele soldaților, în timpul Primului Război Mondial. Trench-ul a fost îmbrăcat pentru prima dată de o femeie în 1928, în filmul „Delir”,  protagonistă fiind legendara Greta Garbo.

În anii ’50, trench-ul s-a afirmat în segmentul eleganței masculine. În filmele iconice ale perioadei, trench coat-ul este aproape omniprezent: Humphrey Bogart îl purta în Casablanca, Peter Sellers în Pantera Roz, Peter Falk în Colombo și, nu în ultimul rînd, a fost prezent și în Breakfast at Tiffany’s, purtat de grațioasa Audrey Hepburn.
Jean Paul Gaultier este primul care încearcă o reinterpretare, transformîndu-l într-o rochie de seară, casele de modă Dior și Hermes, îl aduc pe podium, redefinit, iar Prada creează unul în întregime transparent. Fie că apelezi la trench-ul clasic bej, khaki sau negru, sau alegi unul atipic, din piele sau dintr-un material imprimat, orice ținută în care îl integrezi va fi clar remarcată. Trench-ul trebuie să fie mai lung decît haina care se poartă pe dedesubt, iar lungimea să fie între jumătatea pulpei şi genunchi.

Îți recomand să investești într-o piesă de calitate, chiar dacă te va costa mult peste medie.

 

heritage

 

Burberry-Trench-Coat-e1402065000490

 

Burberry-campaign

 

emma-watson-in-burberry

 

Burberry-And-Emma-Watson1

 

Nemuritorul Trench Coat<a

3 thoughts on “Nemuritorul Trench Coat

  1. Cautand pe netul romanesc uite ca am aflat pe saitul dvs..
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe aceasta pagina si
    va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.