Karl Lagerfeld, celebrul designer al casei de modă Chanel, a murit

Doliu în lumea modei! Cel mai longeviv, admirat și apreciat designer, Karl Lagerfeld, a murit marți dimineață în Paris, la vârstă de 85 de ani.

S-au făcut speculaţii cu privire la starea de sănătatea a acestuia, după ce designerul a lipsit, pentru prima oară, de la prezentarea colecţiei haute couture a casei Chanel, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris din luna Ianuarie 2019, dar motivul absenţei nu a fost dezvăluit. De asemenea, nici motivul decesului nu este cunoscut deocamdată.

Karl Lagerfeld

 

Karl Lagerfeld și-a început cariera ca asistent al lui Pierre Balmain în 1955, iar doi ani mai târziu a devenit  Art Director pentru Jean Patou. Succesul designerului a generat colaborări cu casele Fendi și Chloe, iar în 1983 ajunge în sânul familiei Chanel ca Director de Creație pentru 36 de ani, reușind să transpună în contemporaneitate viziunea lui Gabrielle Chanel și să repună numele brand-ului pe harta modei.  În paralel și-a creat propriul label “Karl Lagerfeld”, dar și o linie de accesorii inspirată de faimoasa lui pisica Choupette.

Excentricul designer a fost un fotograf activ și a realizat campanii publicitare pentru Chanel, Fendi, Lagerfeld, Dom Perignon, Adidas, Coca-Cola, Magnum și Pirelli. A făcut filme editoriale pentru numeroase reviste de modă ca Vogue, Harper’s Bazaar, Paris Match, V Magazin și Numero.

Karl Lagerfeld nu a fost casatorit si nici nu are copii, in schimb a avut o relație platonică timp de 18 ani cu Jacques de Bascher, până la moartea acestuia în 1989.

 

 

“The only secret is work. Get your act together, and also, perhaps, have a decent life. Don’t drink. Don’t smoke. Don’t take drugs. All that helps.” Karl Lagerfeld

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.